Review Philips waterkoker met temperatuurinstelling

Door : | 0 Reacties | On : 10 mei, 2014 | Categorie : Baby 0-1 jaar, Product Reviews

Philips waterkoker met temperatuur

Onze waterkoker had zijn beste tijd wel gehad. Zolang deze niet kapot was had ik mij voorgenomen alleen een nieuwe aan te schaffen als deze ook echt van toegevoegde waarde zou zijn. Ik kwam de waterkoker van Philips tegen met verschillende temperatuurmogelijkheden en ik was meteen verkocht! De hoofdzakelijke reden om voor deze waterkoker te kiezen is het kalkfilter en de 40 graden functie; deze is ideaal voor het maken van flesjes (poeder) babymelk.

Philips waterkoker met temperatuur

Flesjes babymelk

Natuurlijk heeft borstvoeding de voorkeur maar toen ik daar op een gegeven moment mee heb moeten stoppen ben je toch op baby-poedermelk aangewezen. Ik heb het toch altijd een beetje een gedoe gevonden om iedere keer weer kokend water met koud water te moeten mengen tot de juiste verhouding en temperatuur. Had ik deze waterkoker maar meteen vanaf het begin gehad! Een beetje water in de koker, gebruik de 40 graden knop en nog voordat ik het flesje uit de kast heb gepakt klinkt al het piepsignaal dat het water op temperatuur is. Momenteel is onze zoon een kleine dreumes van een jaar en hij doet niets liever dan gedragen op de arm meekijken hoe zijn flesje wordt klaargemaakt. In tegenstelling tot onze vorige waterkoker kan ik deze met een hand bedienen; de deksel kan eenvoudig met een druk op de knop geopend worden om water bij te vullen. Het verwijderbaar kalkfilter in de schenktuit is ook eerg fijn. In onze vorige koker bleef er iedere keer toch best wat kalk achter en ik was zelf niet zo blij met de gedachte dat dit in de flesjes terecht zou komen.

De ideale temperatuur voor babymelk is lichaamstemperatuur (zoals borstvoeding) en als test heb ik de temperatuur vantevoren nagemeten. Het zou natuurlijk per waterkoker lichtelijk kunnen verschillen, maar die van ons haalt de 40 graden net niet en dat is prima.

 

5 Temperatuurknoppen voor warme dranken

De houder waarop de waterkoker wordt geplaatst heeft 5 voorgeprogrammeerde temperatuurknoppen en een warmhoudknop welke ideaal is om bijvoorbeeld het theewater op temperatuur te houden. Volgens Philips zijn de temperaturen als volgt bedoeld:

– 40 graden: geen specifiek doel vermeld (wij gebruiken deze voor poeder babymelk)
– 80 graden: groene thee
– 90 graden: oploskoffie
– 95 graden: instantsoep / warme chocolademelk
– 100 graden: zwarte thee en vruchten-/kruidenthee

 

Uitvoeringen

De waterkoker is in twee kleuren / uitvoeringen verkrijgbaar:

philips-waterkoker-hd9384-grijsphilips-waterkoker-hd9385-aluminium

 

Share This Post!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben geen robot *