De eerste hapjes en drankjes in Italië

Door : | 0 Reacties | On : 21 maart, 2014 | Categorie : Baby 0-1 jaar, Blog verhalen, Zwangerschap

La Mama, zwanger en bevallen

Zelf was ik 24 toen mijn eerste kind werd geboren en pas vele jaren later (inmiddels was ik dik in de 30) kwam mijn dochter ter wereld. Inmiddels woonden we in Italië en dus even wennen hoe dat gaat.
Ten eerste bijna verplicht een vruchtwaterpunctie vanwege mijn leeftijd. Gelukkig in het ziekenhuis even verderop. Op internet natuurlijk van alles proberen te vinden maar niet echt veel dus gewoon maar meemaken dan.

Tijdens de zwangerschap krijg je allerlei controles en niet te zuinig hoor. Uiteindelijk allemaal voor het goede doel dus elke keer een halve dag weggestreept in de agenda, geduld moet je wel hebben. Als het zover is dan ga je naar het ziekenhuis om te bevallen (thuisbevallingen gebeuren hier in Italië niet veel). Na de bevalling moet je verplicht 3 nachten in het ziekenhuis blijven en krijg je ook nog een mooi koffertje met allerlei folders, tips en monsters. De zusters raden je vooral aan om borstvoeding te geven en helpen ook daarbij. Pas vanaf de vijfde, maar nog liever de zesde maand, begin je pas met hapjes.

recept voor kind 7 maanden

Een recept voor het eerste hapje

Een eerste hapje

Een voorbeeld van zo’n hapje is (vanaf 7 maanden): ‘pappa’ (een soort soepje) van sla met kalfsvlees. Men neme: 2 nieuwe aardappels, 30 gr verse sla, 40 gr kalfsvlees, 250 gr groentebouillon, 1 of 2 lepels griesmeel,1 eetlepel olie.

Was en schil de aardappels, snijd ze in kleine blokjes en doe ze in een pan. Was en snijd de sla en doe ze in de pan bij de aardappels. Vul aan met 250 gram bouillon en kook ongeveer 10 minuten op gemiddeld vuur. Doe de in blokjes gesneden vlees erbij en kook nog 5 minuten. Zet het gas lager en gebruik een staafmixer om van de ingrediënten een gladde pap te maken. Vervolgens al roerend 2 eetlepels griesmeel toevoegen (of tapioca of maismeel) en nog een tweetal minuten laten indikken (of zolang nodig is). Als laatste de eetlepel (olijf)olie er doorheen roeren. Eet smakelijk!

Als drinken wordt aangeraden water, venkelthee (ook goed tegen de krampjes zegt men) of kamille thee. Alle dranken zonder suiker!

Oeps…
Al schrijvende heb ik het groeiboekje van de jongste weer eens ingekeken, meteen maar weer eens voor een afspraak bellen.

Share This Post!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben geen robot *