buiten spelen, buiten eten

Door : | 0 Reacties | On : 8 april, 2014 | Categorie : Blog verhalen

Buiten spelen

Heerlijk, eindelijk een zondag met een goede temperatuur om lekker buiten te spelen. Dit geldt ook voor de Italiaanse kindjes maar die zag ik nog steeds goed ingepakt rondhuppelen. Zelfs bij het trampoline springen waren de papa’s onverbiddelijk; de sokken bleven aan! Mijn dochter had het al snel warm, sokken en trui moesten het veld ruimen. Grote ogen keken ook meteen mijn kant uit. Maar ja, als Nederlandse ben ik hier nog steeds een buitenlander dus dan word je soms wat vreemd aangekeken. Ook mijn kleine man (vandaag alweer 2 jaar geworden) vindt de trampoline bijzonder leuk. Al is het op zondag heel druk, hij scharrelt rustig overal tussendoor en niemand lijkt zich daar zorgen over te maken.

springen op trampoline

Buiten eten

Al dat buiten spelen maakt natuurlijk dorstig en hongerig. Net als in Nederland komen hier ook de tassen mee met eten en drinken. Boterhammen kennen ze in Italië niet echt. Wel kleine koude pizza’s, foccacia en ciabatta’s met kaas en ham. Wat drinken betreft is het hier water dat de klok slaat en op een goede 2e plaats de drinkpakjes vruchtensap met een rietje.

Als de temperatuur boven de 25 graden komt en het hele weekend vrij te besteden is dan wordt er zelfs aan barbecue gedaan. Hele families vleien zich neer op een schaduwrijke plaats en er wordt gespeeld met de bal, de hond, de kinderen en dan ineens komt er een soort grote rust. Dan weet je het: aan tafel! Hele koelboxen worden ontdaan van hun inhoud en verbazingwekkend veel voedsel vindt een weg. Ook veel groente en fruit trouwens. Wat niet moeilijk is om te maken en voor vele leeftijden en smaken geschikt is is de pastasalade.
pastasalade

Lees hier mijn recept voor een heerlijke koude pasta salade.

Veel plezier in de buitenlucht!

Share This Post!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben geen robot *